25 Mart 2015 Çarşamba

OKULLARDA VE MAHALLELERDE "YAŞAM BİR BÜTÜNDÜR" PROJEMİZİ BAŞLATTIK.

“YAŞAM BİR BÜTÜNDÜR” KAMPANYAMIZ

Doğa ve hayvan sevgisini  kazandırmak amacıyla; “ YAŞAM BİR BÜTÜNDÜR” Projemiz  kapsamında;  okullarda, mahallerde çalışmalar yapacağız. Görsel olarak yapacağımız sunumlarda, hayvan sevgisini anlatmanın yanı sıra, sokak hayvanlarından korkanlar için “ hayvan korkusunun nasıl yenilebileceği” üzerine çalışmalarımız da yer alacaktır.

İLK DURAĞIMIZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 

Dohaycan Derneği Başkan Yardımcısı ve Dohayko Temsilcisi Mükafat Ata, ilk sunumunu Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirdi. Hayvanlarla ilgili sunumu ve videoları ilgiyle izleyen öğrencilere, daha sonra sokaktan kurtarılan terier cinsi köpek tanıtıldı. Dino’nun kurtuluş hikayesi anlatıldı. 

HAYVAN VE DOĞA SEVGİSİNİ ANLATAN RESİM VE FOTOĞRAF YARIŞMASI
Eğitim ve sunum çalışmalarının ardından Öğrencilere çağrı yapan Mükafat Ata; “Yaşam Bir Bütündür” projesi için yaptıkları çalışmaları anlatan, resimleri ve fotoğrafları görüntüleyerek, 15 Mayıs 2015 tarihine kadar  dohaycan@outlook.com adresine yollamalarını “  istedi. 

Kuş evlerinden, kedi- köpek kulübeleri yapımına veya sokak hayvanlarını beslerken çekilen görüntülere kadar her çeşit çalışmalarınızı fotoğraflayarak
e-posta adresimize yollayabilirsiniz. 
“Yıl sonunda açılacak Sergiye koymak için, öğrencilerin yaptığı çalışmaların asıllarının teslim alınacağı yer ve adresi bloğumuzda yayınlayacağız.
SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜR YARD. SAİM SARICA 
SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜR YARDIMCISI SAİM SARICA'YA DUYARLILIĞINDAN VE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. 
Bu "bayat ekmek toplama kutuları" 2 yıl kadar önce Akçakoca Kent Konseyi Tarafından yapılmış, Sokak Hayvanları çalışma gurubu tarafından okullarda işlevi anlatılmış ve okullara bırakılmıştı. Belediyenin aracı okullara uğrayarak bu ekmekleri alacak, barınağa bırakacaktı. barınakta bu ekmekleri süt tozu vb. katkı maddeleri ile harmanlayacak, hayvanlara dağıtacak, kalanı da beslenme odaklarına verecektik. AMA OLMADI. TOPLANAN EKMEKLER KÜFLENDİ VE KUTULAR KENT KONSEYİNE İADE EDİLDİ, ŞİMDİ ORADA ÇÜRÜYORLAR. TIPKI BARINAĞA HİBE EDİLEN 12.500 TL. DEĞERİNDEKİ PUGEDONLAR GİBİ. SOSYAL BİLİMLER LİSESİ İSE BU KONUDA SOSYAL SORUMLULUK ALMIŞ, EKMEK VE YEMEK ARTIĞI TOPLAMAYA DEVAM EDEREK, KÖYLERDEKİ HAYVANLARA GÖTÜRMEYİ SÜRDÜRMEKTELER. SOSYAL BİLİMLER LİSESİ'Nİ, YEMEKHANE ÇALIŞANLARINI KUTLUYORUZ!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder