25 Mart 2015 Çarşamba

HAMİLE KEDİYİ ÖLDÜREN ZAT, CEHENNEMLERDE YAN!

OSMANİYE MAHALLESİ'NDE HAMİLE KEDİYİ ÖLDÜREN ŞAHSI KAMUOYU ÖNÜNDE KINIYORUZ. 
Derneğimize "baktığı kedinin komşusu tarafından fare zehiri ile zehirlendiğini " söyleyen Hayvansever Cavit Özen'in üzüntüsünü paylaşıyor, ona ve masum kediye bunu yaşatan kişilerin delil yetersizliğine sığınarak, kurtulsalar bile enselerinde olacağımızı ilan ediyoruz! 
Biz geç kalsak bile; Allah'ın ilahi adaletinden ergeç cezasını bulacaktır. Sadece bizim sabrımız yok.
 Hayvansever Cavit Özen’in isyanı:


“NE İSTEDİNİZ BU MASUM HAYVANDAN?”

“APARTMANDA BAKTIĞIM HAMİLE KEDİMİ  ZEHİRLEDİLER!”
Osmaniye Mahallesi, Akın Sokak, Aydın Apartmanı’ nda baktığı kedi için, bir hafta önce; aynı apartmanda oturan Oflu İbrahim tarafından tehdit edildiğini söyleyen Sayın Cavit Özen  “ Oflu İbrahim, evimde baktığım bu kedi için bana hakaretler ederek; “bu kediyi kaybet, yoksa ben yapacağımı bilirim” dedi.
“Kedinin Peygamber Efendimiz tarafından da sevilen hayvan olduğundan, komşusunun tehditlerini yerine getirebileceğine ihtimal vermediğini, Perşembe günü kedi hava almak için dışarı çıkmak isteyince serbest bıraktığını, akşama eve dönmeyince endişelendiğini” söyleyen Özen,”  Cuma günü çöpte kedisinin ölüsünü bulduğunu” söyledi.
“Hamile bir kediyi fare zehri ile öldürecek kadar gözü dönmüş vicdansızlığa” isyan eden Sayın Özen “bunu yapandan  Allah elbet hesap soracak ama ben de her iki cihanda davacıyım” dedi.
Çocuklardan  Perşembe günü Oflu İbrahim’in kediyi bodruma kapatırken gördüklerini öğrenen Cavit Özen soluğu karakolda aldı. Çöpe atılırken bırakılan eldiven ile birlikte kediyi karakola götürerek birinci dereceden şüpheli gördüğü Oflu İbrahim’den şikayetçi oldu. 

SOKAKLARIMIZDA GÖNÜLLÜLER TARAFINDAN BAKILAN KEDİLER VE KÖPEKLER DERNEĞİMİZİN KORUMASI ALTINDADIR. 
YETER Kİ, SİZLER YAŞADIĞINIZA ŞAHİT BULUN VEYA CEP TELEFONUNUZA KAYIT YAPIN. SUÇA ŞAHİT OLANLAR SUSARAK GÜNAHA ORTAK OLMASINLAR. 
HAYVANLARI BESLEYENLERE, OLUMSUZ MÜDAHALEDE BULUNANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ. HAYVANLARA ZARAR VERENLER HAKKINDA İSE EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ.
Yerel hayvan koruma görevlilerinin yetki ve sorumlulukları
 MADDE 11 – (1) Yerel hayvan koruma görevlileri;
 a) Bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamakla,
 c) Görevleri kapsamında tespit ettikleri olumsuzlukları il müdürlüğüne bildirmekle,
 d) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları koruma amacına yönelik olarak geçici bakımevi yararına sosyal etkinlikler düzenlenmesine yardım etmekle,

 e) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olmakla görevli ve sorumludur.

DOHAYCAN DERNEĞİ YÖNETİM KURULU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder