19 Mart 2015 Perşembe

AKÇAKOCA YAŞLILAR KONUK EVİ'NDE "YAŞAM MOTİVASYONU" İLE HAYATA BAĞLANMAK...

Yaşam Koçu, Yaşam Danışmanı, Eğitimci Gönül Gürsoy Akçakoca Yaşlılar Konuk Evi'nde Konuklara "Yaşam Motivasyonu" eğitimi verdi.
Yaşam boyu öğrenme projeleri kapsamında: Yaşlıların yaşamlarını uyum ve huzur içinde geçirmelerini kolaylaştırmak amacıyla Huzur Evi Müdiresi Dilek Aydoğan Direk tarafından davet edilen Sayın Gönül Gürsoy hanım yaşlılara iletişim ve "yaşam motivasyonu ve iletişim teknikleri" semineri verdi.


Gönül Gürsoy Hanımefendi, kendi yazdığı “ Bitmesin Umudunuz şiiri ile konuklara moral verdi.

" UMUTLARINI BIRAKMA
Gölgeler düşse de
yüreğinize
sakın güneşinizi
söndürmeyin
umut yok ise
yaşamak zor olur
İnsana
Sizden bir tane var
dünyada
gülümsemeyi asla
UNUTMAYIN
daima gülün. daima
mutlu olun
sımsıcak kenetlenmiş
ellerinizle, gülen
gözlerinizle
Duygulu yüreklerinizle
Uzun bir hayat YAŞAYIN..." Gönül Gürsoy
 
“ Yaşam Motivasyonu ve İletişim Teknikleri” Semineri’nde; “her insanın iyi olduğunu, bu iyiliğin ortaya çıkması için merhamet mumlarının yakılması gerektiğini” söyleyen Sayın Gürsoy “ insanların birbirini doğru anlamaları için, doğru iletişim kurmanın, olaylar hakkında gerçek bilgiye erişmek için kaynağına inmenin” önemini anlattı.
“Doğru iletişim için, algılarımızın daima pozitif olmasının çok önemli olduğunu, insanların birbirini anlaması için, algılama sürecini etkileyen nedenlerinin bilinmesinin ve doğru tahlil edilmesinin iletişimi kolaylaştıracağını “ anlatan Gürsoy, Yaşlıların katıldığı oyunlarla doğru iletişimden örnekler verdi.
Bu kaşıktaki suyu dökmeden dolaştırabilir misin? Teyzemiz suyun bir kısmını kurtardığı gibi, dolanırken türkü söyleyerek, motivasyonun muhteşem olduğunu gösterdi.  
Konukevi sakinlerinin katıldığı seminerde oldukça renkli sahneler de yaşandı.  Türkü ile derdini anlatan, şiir ile katkı sunan konuklar seminere renk kattılar.
"Anlatılanı, duyduğunu başkasına aktarma" performansında ; Napolyon'un geri zekalı danışmanı bilgisi teyzeden sonra kolu-komşu ile iyi geçinme bilgisine dönüverdi.
Sonuç olarak, Gönül Gürsoy Hanım, Sevgi ve karşılıklı saygıya vurgu yaparak;“dinlemeyi bilen, sevgi dolu, saygılı, sabırlı, kabullenen, özgür düşünen, ağırbaşlı, mizah duygusuna sahip, hoşgörülü, insancıl duygularla yaşamını sürdürenler yaşlılığın tadını çıkarırlar” dedi.






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder