6 Ocak 2017 Cuma

AVCILAR SİLAHLARINIZI BIRAKIN !

AVCILIK SPOR DEĞİLDİR !

SPOR tarafların karşılıklı rızası ile yapılan bir aktivitedir. Oysa hayvanlarla yapılan aktivitelerde hayvanların rızası yoktur.  Bu konu tartışmaya açık olmakla birlikte; biz izinli ya da izinsiz olarak bir canlının öldürülmesini hedef alan bir aktivitenin spor olmayacağını söylüyor ve tüm avcıları silahlarını bırakmaya davet ediyoruz!

Avcılığın spor olduğunu iddia edenlere diyoruz ki;  atalarımızın hayatta kalmak için avlanmaları ile günümüz koşullarında modern teknoloji ile zevk için “ spor olsun” diye hayvan öldürmeyi karşılaştırarak kendinizi aklayamazsınız !

Aç olmadığınız halde, ihtiyacınız yokken sırf eğlence olsun diye, uzun göç yollarında dinlenmek için konaklayan hayvanların yüzlercesini, sinsice modern tüfeklerle öldürmeniz cinayettir, katliamdır ! Ne demiş Köroğlu " Silah icat oldu mertlik bozuldu" 



Sadece ülkemizde yok olmak üzere olan 30 dan fazla kuş türü olduğunu biliyor musunuz?  Telli Turna’dan, Su çulluğuna kadar bazı türleri kaybetmek üzere olduğumuzun farkında mısınız?

Hele annelerinden ayırdığınız keklikler, kınalı, kınasız keklikler… Tuzaklar kurarak avlanmanın neresi spor ? !!! 

NASIL KIYDINIZ ? !!!!

En son yaşadığımız bu acı olay, avlanmanın vahşetini gözler önüne serdi. Bu olayda avlanan caniler,  koruma altına alındığı halde Yavru Karacaları acımasızca öldürdükleri için para cezası ödeyecekler. Ama biz para cezasının yeterli olmadığını, ağır hapis cezası almaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu olay, bizlere avcılığın spor dalı olamayacağını birkez daha hatırlattı. O yüzden İzinli, ya da izinsiz olmasından çok, o yavruların canının yanması ilgilendiriyor bizi. ÖLDÜRMEK SPOR DEĞİLDİR demeye ve hayvanlara yapılan bu kırımın durdurulmasını, AVCILIĞIN YASAKLANMASINI talep etmeye,  devam edeceğiz.

Dohaycan Derneği ve Yaşam Hakkı Savunucuları  olarak; tüm avcı kardeşlerimize sesleniyoruz: SİLAHLARINIZI BIRAKIN, YERİNE FOTOĞRAF MAKİNASI ALARAK, TUZAK KURARAK ÖLDÜRDÜĞÜNÜZ O CANLILARIN YAŞAYAN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞIN BİZLERLE…

CANA, CANLARA KAST ETMEYİ BIRAKIN…

Dohaycan Derneği Yönetim Kurulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder