18 Kasım 2016 Cuma

ÇOCUK GELİNLERE HAYIR !


TECAVÜZ MAĞDURLARININ TECAVÜZCÜLERİ İLE EVLENDİRİLEREK, TECAVÜZCÜNÜN CEZA ALMASINI ENGELLEYEN YASA ÖNERİSİNİ KINIYORUZ!

Kadına yönelik tecavüzün, 18 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel suçların rızası, affı olmaz. Böyle bir yasanın partisi, partilisi, savunucusu da olmaz. 
 
"AKP'li bağzı vekillerin yasa önergesiyle 16.11.2016 tarihine kadar buna göz yummuş, sineye çekmiş olanların affedilmesini istiyor.
Deniyor ki "Canım efendim, tecavüzcüye af gelmiyor, bir biçimde ailenin ve çocuğun rızasıyla olmuş bitmiş bir işin mağdurları için af getiriliyor"... Yani deniyor ki, efendim ne olmuşsa olmuş, adam gelmiş, evladınıza uçkur çözmüş vaktiyle. eh siz de onu elalem ne der, namusuma laf gelir korkusuyla sineye çekmişsiniz ve imza verip, reşit olmayan evladınıza uçkur çözen haysiyetsizle nikahlayıp "namusu kurtarmışsınız!"... İşte onlar için bu af!
AKP'nin argümanı şu: Vaktiyle bir sebeple, çocuk yaşta evlendirilmiş ailelerin mağduriyeti giderilmeli!... Bu nedenle "bir defaya mahsus" bu affı çıkarıyoruz...
Elinizi vicdanınıza koyun!
"Vergi affı" gibi, "mali suç" gibi af getirilmeye çalışılan konu, bu ülkede ne yazık ki "çocuğa uçkur çözme" geleneğini ödüllendiren bir kafanın ürünüdür. Uydurulan "çocuk gelin" kavramını yasallaştırmaya dönük bir uygulamadır ve "bir defaya mahsus" ifadesi, bu rezilliğin üstünü örtemez. Aksine, getirilecek bir af, tıpkı vergi affı gibi bu iğrençliğe gelecekte de af uygulanacağı beklentisi yaratır.
Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, bu önergenin kabul edilmesine çok güçlü bir itirazla karşı çıkmak, insanlık borcunuzdur. Hangi gerekçeyle olursa olsun, çocuklara uçkur çözmüş alçakların affedilmesini onaylamayın. Bulunduğunuz her yerde, elinizdeki her imkânla bu kepazeliğin yasalaşmasına karşı çıkın.
Çocuğa uçkur çözmenin gerekçesi, rızası, anlaşması, affı olmaz!
Bunun "ne olmuşsa olmuş" u da olmaz!

Korkmayın, susmayın, sessiz kalmayın! " 
Notu : S. Dirlik Facebookundan alınmıştır.
  


16 Kasım 2011 Meclise verilen önergenin derhal çekilmesini istiyoruz!
Önergenin tam metni şöyle:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesinz ve teklif ederiz.
"(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçqan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir" denmektedir. 
Bu Yasa önergesinin derhal geri çekilerek, tecavüzcülerin, çocuk istismarcıların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacak, caydırıcı yasa teklifi hazırlanmalıdır.




Dohaycan Derneği Yönetim Kurulu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder