4 Nisan 2015 Cumartesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZ CÜNEYT YEMENİCİ'Yİ ZİYARET ETTİK.



Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Dohaycan Derneği Yönetim Kurulumuz ile görüştü.

Başkan Cüneyt Yemenici'ye yıllık faaliyet raporlarımızı ve hedef projelerimizi içeren dosya sunduk.
Sunduğumuz dosyada; kendi haklarını savunma ehliyeti olmayan çocuklar, yaşlılar, engelliler ve Sokak hayvanları için yapmak istediğimiz çalışmalara, kadınların sosyal yaşamda aktif rol almasının sağlanması ve  gençliğin fiziksel, ruhsal gelişimini destekleyen projelerin üretilmesi, Sağlıklı bir çevrede tüm canlılarla birlikte,  Ekolojik dengeyi bozmadan yaşam hakkının korunması için, çalışmalar yapmayı amaçlayan proje örneklerini paylaştık.
Başkan ile yarım saatten uzun süren görüşmemiz çok olumlu geçti. Başkan ilk kez telefona, saatine bakmadan bizimle sohbet etti. Görüşmenin çok verimli ve rahat geçmesinden çok memnun kaldık. Başkan, okullarda başlattığımız çalışmaları ilgiyle dinledi.

Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımızı, bu dernek çatısı altında da sürdüreceğimizi, ama tek amacımızın hayvan hakları ile uğraşmak olmadığını; yaşlılarla, gençlerle ve kadınlarla ilgili ortak projeler yapmak istediğimizi Başkan’ımıza anlattık.
Sayın Yemenici’ye,  Akçakoca’da yaşlı nüfusun arttığını ve şehrimizde yaşlıların yaşamını kolaylaştıracak uygulamalara yer verilmesinin önemli olduğunu anlattık.  Başkanımız da “parklarda, yaşlıların ve engellilerin spor yapabileceği ayrı yerler oluşturabileceklerini" söylediler.
“Ümran Boru çöplüğünün rehabilite edilmesinin; kimyasal atıklardan arındırılarak, içinde botanik bahçesinin, gençlik spor parkurunun ve hayvan sevgisi eğitim parkının yer aldığı Eko Park’a dönüştürülmesi için proje hazırlanması önerilerimiz Başkan Yemenici tarafından sıcak karşılandı.
Böyle bir projenin hazırlanması ve hayata geçirilmesi, yeşil alanları azalmaya başlayan Akçakoca’mıza eşi benzeri olmayan bir Eko Park alanı kazandıracaktır, Sayın Yemenici’nin bu konu ile ilgili olarak; bir an önce girişimde bulunmasını heyecanla bekliyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder