9 Şubat 2015 Pazartesi

DERNEĞİMİZ İLK TANIŞMA ZİYARETİNİ KAYMAKAMLIK'A YAPTI.

DERNEK YÖNETİM KURULUMUZ İLÇE KAYMAKAMI AYKUT PEKMEZİ ZİYARET ETTİ.
 
KAYMAKAMIMIZA PROJELERİMİZİ ANLATAN BİR SUNUM DOSYASI BIRAKTIK.

İLÇEMİZDE GİDEREK ARTAN YAŞLI NÜFUSUN SORUNLARINI KONUŞTUK. SAĞLIKTAN, YAŞLI BAKIM HİZMETLERİNE KADAR NELER YAPILABİLECEĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELERİMİZİ PAYLAŞTIK.
SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİYLE, MEMLEKETİMİZE HİZMET ETMEK VE FARKINDALIK YARATMAK İÇİN KURDUĞUMUZ DERNEĞİMİZE DESTEK İSTEDİK.

Dernek Başkanımız Derya Çolpan ,” giderek yaşlanan nüfusun yaşam standartlarını iyileştirmek, yaşlıların ve hastaların bakımlarının yanı sıra, yaşamdan zevk alacak alternatiflerinin olması için çalışmalar yapmak istediklerini, “ söyleyerek, “eğitimli bakıcı bulmakta sıkıntılar yaşandığını “ anlattı.
“Akçakoca Kaymakamlığı tarafından Vakıf kurulduğunu “ söyleyen Sayın Pekmez “kimsesiz ve bakıma muhtaç olanlara evlerinde bakım için bir yıllık proje hazırladıklarını, bu proje kapsamında 50-55 kadar vatandaşa hizmet götürdüklerini” açıkladı.
Kaymakamın “ Neden Yaşlı dostu Şehir, İnsan değil? ” sorusuna ise “hepimizin sonunda yaşlanacağı veya engelli olabileceği”  üzerinden cevap verdik.

YAŞLILARIN SPOR YAPACAĞI ALANLAR OLSUN.
“Dernek olarak yapacağımız projeler için Marka Ajansından, İçişleri Bakanlığı’ndan destekler alabileceğimizi “ söyleyen Sayın Kaymakam Aykut Pekmez “Sosyal Yardımların devletin ve çalışanların üzerinde bir yük olduğunu, devletin elinden geleni yaptığını ve kendilerinin de Vakıf olarak gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine aktardıklarını”  hatırlattı.
Binalarda engelli girişleri yapılsın.
Sosyal Sorumluluk alarak yapmak istediğimiz çalışmalar için; Yaşlıların, Gençlerin, Şiddete uğrayan kadınların ve Sokak Hayvanlarının sorunlarını anlatmak ve farkındalık oluşturmak için yapacağımız çalışmalara Kaymakamlıktan destek istedik.
MAĞDUR EDİLEN TÜM CANLILARIN YANINDAYIZ.
Yaklaşık yarım saat  süren görüşmenin ardından Kaymakam Aykut Pekmez’e teşekkür ederek, ayrıldık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder