25 Şubat 2015 Çarşamba

CANLARA ÇARE BULMAK İÇİN SEFERBER OLDUK.

HAFTASONU AYAĞI KIRIK OLARAK ASLI ÖĞRETMEN TARAFINDAN BULUNAN KÖPEĞİ ZONGULDAK HAYVAN HAKLARI DERNEĞİ BAŞKANI EVREN TÜRECİ SEZGİN HANIM İLE GÖRÜŞEREK, SEVGİ DOLU VETERİNER FUAT SAĞLAM'A GÖTÜRDÜK.

RÖNGEN ÇEKİLDİ. AYAĞININ YUKARI KISMININ ÇIKIK OLDUĞU, DİRSEK KISMININ İSE KIRIK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ. ÇIKIK VETERİNERİN ZORLU OPERASYONU İLE YERİNE OTURTULURKEN, KIRIKLAR DA VİDALANDI VE İKİ TAHTA İLE AYAĞI SARILDI.  
APSE YAPAN DİŞİ SORUN ÇIKARMIŞTI. BARINAĞIMIZDA DİŞİ ÇEKİLEMEDİĞİ İÇİN YANIMIZDA GÖTÜRMÜŞTÜK. BU KÖPEĞİN AMELİYATI İSE EN AZ DİĞERİ KADAR ZOR OLDU. DİŞİ BAYAĞI SORUNLU İMİŞ. 7-8 DİKİŞ ATTI FUAT BEY.

EVREN HANIM  ( ÖNDEKİ )ÇOK GENÇ OLMASINA RAĞMEN BARINAKLAR KONUSUNDA OLDUKÇA TECRÜBE SAHİBİ. 10 YILI AŞKIN BİR ÇALIŞMASI İLE ZONGULDAK İLİMİZDE BİR FARK YARATMIŞ. BİZİM GİBİ YOLA YENİ ÇIKMIŞ OLANLARA DA DESTEK VERME KONUSUNDA OLDUKÇA CÖMERT. ONDAN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYİMİZ VAR.  


O’NUN DA CANI VAR…
Çuhallı çarşısında ayağından çok kötü şekilde bulunup Akçakoca Geçici Barınağı’na getirilen köpek, yeterli ekipman ( röntgen cihazı, ameliyat malzemesi) olmadığı için tedavi edilemeyince; Dohaycan Derneği  Yöneticileri devreye girerek, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği ( ZOHAYDER) Başkanı Evren Türeci Sezgin’den destek istediler. Ve aldıkları olumlu cevap üzerine tedavileri Akçakoca’da yapılamayan iki köpeği Zonguldak’a götürdüler.
Veteriner Fuat Sağlam tarafından iki köpeğe yapılan başarılı operasyondan sonra köpekler Akçakoca’ya geri getirildi. Konuyla ilgili olarak, Dohaycan Derneği Başkan Yardımcısı Mükafat Ata basına yaptığı açıklamada: “Bize Sokak hayvanları ile ilgili olarak her zaman destek vermeye hazır olduğunu söyleyen ve her seferinde sözünün arkasında duran Zohayder Başkanı Sayın Evren Türeci SEZGİN’e ve götürdüğümüz iki köpeğin zorlu geçen ameliyatlarını başarı ile gerçekleştiren Veteriner Fuat SAĞLAM’a minnetimizi ifade edecek söz bulamıyoruz.” Dedi.

EVREN HANIM, DAHA ÖNCE GÖTÜRDÜĞÜMÜZ KÖPEĞİ KORUMASI ALTINA ALMIŞ. AYAĞI AMPUTE EDİLMİŞ, VE DAHA ÖNCE FARK EDİLMEYEN VENERAL TÜMÜRÖ DE TEDAVİ EDİLİYORMUŞ.
“Daha önce, sahibi tarafından sakatlanınca vicdansızca barınağa terk edilen av köpeğini de, Veteriner Fuat Sağlam’a götürerek tedavi ettirdiklerini “ söyleyen Sayın Ata, “Yaralı köpeğin ayağı kesilerek, kangren olması önlendikten sonra; O köpeği sahiplenen, Evren Hanım’a;  bize hala iyi insanlar olduğuna dair umut verdiği için, Götürdüğümüz her hayvana sevgiyle yaklaşan, karşılıksız olarak tedavilerini yapan, Veteriner Fuat SAĞLAM’a hayat kurtarmanın her şeyden önemli olduğunu, yaşamın değerli olduğunu bizlere birkez daha hatırlattığı ve güven verdiği için çok teşekkür ederiz. “ dedi.

“Sokakta yaralı olarak gördüğümüz hiçbir canlıyı terk etmemiz gerektiğini “ söyleyen Mükafat Ata , “Her canlının yaşama hakkı var. Arkamızı dönmeyelim, elimizden geleni yapalım, acı çekmelerine seyirci kalmayalım.” dedi.  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder