15 Eylül 2018 Cumartesi

DERNEKLER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIDIR VE GÖNÜLLÜLERİN DESTEĞİYLE GÜÇLENİR...

Derneğimiz Yaşam Hakkını savunmak amacıyla kurulmuş olup, Yaşadığımız Habitatta kendisini koruyamayan; Yaşlı, Engelli, Kadın, Çocuk ve Hayvanların korunmasına yönelik farkındalık çalışmaları yapmaktadır. Yaşadığımız çevrenin ve doğanın koruması, gelecek kuşaklara aktarılması konusunda okullarda duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz.
Daha çok mağdur insana, mağdur hayvana ulaşabilmek için gönüllü destekler gerekiyor. Elinizde bir projeniz olsa bile, sivil toplum kuruluşlarına destek veren kurumlardan o proje ile ilgili bağış almak kolay değil. Bizim elimizde böyle bir imkan yok. Elimizde, avucumuzda ne varsa - hatta çoğu kez kendimizden kısarak- bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki yaşayan canlıların en mağduru olan hayvanlara öncelik veriyoruz. Çünkü; Onlar dertlerini anlatamadıkları gibi, insanlardan şiddet görüyorlar ve haklarını savunamıyorlar.



İnsanların iyi niyetlerini sömürerek bağış ve yardım alan ve bunları kendi kişisel amaçları için kullanan kötü niyetli insanlar yüzünden asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyoruz. Oysa  dernek hesapları denetime açıktır. Valiliğe bağlı Dernekler Masası tarafından her an incelenebilecek ve usulsüz harcamalardan dolayı hesap sorulabilecek şeffaflıkta tutulur.
Aldığımız her kurşun hesabını vermeye hazırız.
MAMAKUMBARASI Hesabından gücünüz yettiği kadar mama bağışı yapabilirsiniz.

Temizmama/Barınaklara Bağış Bölümünden Dohaycan adına mama bağışlayabilirsiniz.

Yaralı Hayvanları Kliniklere götürebilmemize veya yavrulara süt almamıza destek için bağış yapabilirsiniz.


Değerli Dostlar
Sivil toplum örgütleri gönüllü katılımcıların emekleri ve üye aidatları ve bağışlarla güçlenir. Ülkemizde bağış yapma geleneği dünya ortalamasının çok altındadır. Bunun sosyolojik ve ekonomik nedenlerinin iyice araştırılması gerekir. Peki maddi katkılar bu kadar zayıfken gönüllü olarak emek harcayanların derneklere üye olma potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyebilir miyiz? Maalesef HAYIR ! 

Kamoyunda derneklerin, bolca para yiyen milleti dolandıran kuruluşlar olduğu algısı sürekli pompalanmaktadır. insanlar bu şekilde, ülkemizde zaten zayıf olan derneklerden soğutulmaktadır. Oysa dernek hesapları yasal ve devlet tarafından takip edilen hesaplardır. Kişisel izinsiz toplanan bağışlarla derneklerin alakası yoktur.
Şimdi bizler karınca kararınca bile olsa derneklere destek vermezsek, gönüllü çalışan aktivistler yardım çağrılarına nasıl koşacaklar? 


Araç, ulaşım, veteriner hepsi para ile oluyor. Derneklerde aktif çalışan üç beş gönüllü ile yardım çağrılarınıza cevap vermekte güçlük çekiyoruz. Kazalı yaralı hayvan çağrıları gelmeye başlayınca çok zorlandık zorlanıyoruz. Aramızda topladığımız paralarla bu çağrıların hepsine yetmemiz mümkün değil. Emekli ve aile sorumluluğu olan çocuk okutan insanlar var aramızda. Hatta kendisi yardıma ihtiyacı olan gönüllüler var. Yüreklerini koyuyorlar, yoktan mucize yaratıyorlar. . 

Klinik için Belediye Veterinerimizden ve ERVET'den destek alsak da; Ulaşım ve tedavi sonrası bakım harcamalarını derneğimiz üstleniyor.


Maddi destekleriniz olmazsa; ancak insanlardan gelen şiddete yönelik olarak yasal  bilgilendirme ve kamuoyu desteği verebiliriz. Tabii sadece maddi desteğe değil, manevi desteklerinize de ihtiyacımız var. Gelin bize katılın. Üye olun. Akçakoca Geçici Köpek Barınağını ziyaret edin. Yavrulara süt götürün... Karınca, kararınca. Elinizden ne geliyorsa... 

DEĞERLİ DOSTLAR, KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KONUSUNDA DA BİR EKİP OLUŞTURMAK İSTİYORUZ. BU KONUDA ÇALIŞMA YAPMAK İSTEYENLER BİZİMLE İRTİBATA GEÇEBİLİRLER.

AÇIKLAMAMIZI ANLAYIŞLA KARŞILAYACAĞINIZI UMUYOR, DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ. ( Diğer faaliyetlerimiz için blogumuzdaki eski kayıtlara bakabilirsiniz)
---------------------------------


DERNEKLERDE GÖNÜLLÜ ÇALIŞANLARIN YAŞADIĞI SIKINTIYI ÇOK GÜZEL İFADE ETMİŞ. (TRAHAYKO)
"Suçlu Hayvansever
Hayvan hakları için ömrünü adayanların en büyük sorunu nedir ? Zaten sırtınızdaki yük yetmiyormuş gibi sürekli başınıza yeni sorumluluklar yükleyen insanlardır kesinlikle! Bir dernek bünyesinde ya da bireysel olarak hayvan hakları için çabalarsınız. Sayamadığınız kadar çok cana eliniz, yüreğiniz değer. Şartlarınızı sonuna kadar zorlarsınız. Özel hayatınız bile kalmaz. Üstüne bir de duyarlı(?) insanların yıkmaya çalıştığı sorumluluklar çıkar. Almak isteseniz de alamazsınız. Zira artık ne yeriniz kalmıştır ne bakımını üstlenebilecek gücünüz. Durumu izah edersiniz, anlamazlar. Üstüne bir de sizi sorgularlar!

‘‘Dernek değil misiniz alsanıza!’’
‘‘Hayvanseverim demesini biliyorsunuz ya!’’
İyi de sevgili arkadaşım, sen de insansın biz de! O hayvan senin karşına çıktı, senin sınavın. Zaten eğer elimizden gelse çare oluruz. Alamıyorsak sebeplerimiz var demektir.

Hayvansever Olmak
Bir dernek bünyesinde olmak demek maaşlı eleman demek değildir! Hayvansever olmak, çok sayıda hayvan bakmak demek, daha da çok sayıda hayvana bakabilecek güce sahip olmak demek değildir. Hayvanseverlerin hepsi zengin değildir. Hayvanseverlerin hepsi müstakil evlerde değildir. Hem zengin hem müstakil evlerde olsa bile, hayvanseverlerin hiçbiri hayvan beslemek zorunda değildir.
Sen de Çaba Göster
Bireysel olarak ya da dernek çatısı altında çalışan hayvanseverlerin hayvan sevgisini sorgulayan sevgili arkadaşımız: Eğer bir kedi köpek için yardım istiyor ve bizden beklediğin yardımı göremediğinde bizi ilgisiz ilan edip kendini bizden fazla hayvansever görüyorsan, bu durumda o bulduğun canın sorumluluğunu da pek ala alabilirsin. Klinikte sınırsız sayıda hayvanı ücretsiz tedavi edecek bir veteriner hekimle henüz hiçbirimiz tanışmadık. Hasta, yaralı, sakat ya da kırma hayvan sahiplenmek için çevremizde sırada bekleyen bir kitle maalesef hiçbir zaman olmadı. Etrafımızda bize destek olma arzusuyla yanıp tutuşan bir çevremiz de yok. Anlayacağın sen ne isen biz de oyuz. Farkımız bizim daha fazla çaba göstermemiz, sınırlarımızı imkânlarımızı daha fazla harcamamız o kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder