7 Mart 2016 Pazartesi

KADINLAR, KADININ KURTULUŞU İÇİN BİR OLMAK ZORUNDA



ÜLKEMİZİN TÜM KADINLARI, BİR OLMAK ZORUNDAYIZ.


Kadın cinayetlerinin engellenemediği, katillerin, tecavüzcülerin hala iyi hal indirimleri almaya devam ettiği bir ortamda bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü daha geldi. Daha geçen yıl, Özgecan kızımız üzerinden kadın cinayetlerini protesto etmiştik. Ama o cinayetten bugüne kadar bir şey değişmedi. Birçok kadın, ağırlıklı olarak, tanıdıkları adamlar tarafından öldürüldü, şiddete maruz kaldı.



Böylesi kara haberler gelmeye  devam ederken, kadınların birbirlerinin elini tutmaktan başka kurtuluş çaresi yoktur.


Dohaycan Derneği olarak; kadınların kurtuluşunun dayanışmadan, birlikte iş üretmekten geçtiğine inanıyoruz. Derneğimizin amaçlarından biri olan kadının kurtuluşu için projeler üretmek ve birlikte ürettiğimiz projeleri hayata geçirmek istiyoruz.
Kadın girişimciliği için verilen desteklerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalışmalar yapmak, kadınları cesaretlendirmek istiyoruz.   Çünkü biliyoruz ki, kadın ekonomik özgürlüğünü kazanmadan, kendi yaşamı ile ilgili kararları veremez.
Kadına yönelik şiddetin durdurulması, çözülmesi gereken en önemli sorun olarak önümüzde durmaktadır.  Fiziksel veya sözel şiddetin önlenmesi için eğitim kurumlarından başlayarak, özel ve kamu iş yerlerinde bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı, aile içi eğitimlere ağırlık verilmelidir. Devlet ve STK’lar ortak çalışmalarla şiddete karşı yoğun bir kampanya başlatmalıdırlar. 


Şiddet Mağduru olan Kadın ve Çocukların sığınma evlerinin sayısı arttırılmalı ve kadınların sosyal yaşama hazırlanma çalışmaları genişletilmelidir. Şiddet uygulayanlara ise indirim yapmak yerine, caydırıcı cezalar uygulanmalıdır.
Kadınlar, kendileri gibi giyinmeyen kadınları da aralarına almalı, erkek zihniyetinin uyguladığı şiddete,  giyilen kıyafetlerin bahane edilmesine sessiz kalmamalıdır. Biz biliyoruz ki Ezici erkek şiddeti, gün gelir mini eteği bahane eder görünürken, ayak bileğinizi fetiş objesi olarak öne çıkarabilir.  Bizler bir kadın “HAYIR”dediğinde, bunun gerçekten HAYIR anlamına geldiğini her fırsatta ifade etmeliyiz.
Kadınların iş hayatına rahatça katılabilmeleri için; işyerlerinde, belediyelerde sosyal çocuk kreşlerinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Yarım gün doğum izni yerine, işyerine yakın kreşlerin olmasını, çoğaltılmasını istiyoruz. Doğum sonrası çocuk bakım hizmetlerinin babalar için de eşit olarak uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.
8 Mart Dünya Kadınlar gününde; Dohaycan Derneği olarak bir kez daha hatırlatıyoruz;
-          Kadına Yönelik şiddete son verilmesi için gerekli önlemler alınsın,
-          Kadın Cinayetleri Durdurulmalı!
-          İşyerlerine kreşlerin açılması zorunlu olmalı,
-          Şiddet uygulayanlara, adli, psikolojik, her türlü destekler verilmeli, tedavi olmadıkça kadına ulaşımı engellenmelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder