23 Temmuz 2019 Salı

Akçakoca'da Yaşanan Sel Felaketi'nde; Köpek Barınağına Acil Müdahale

18 Temmuz 2019 sabahı yoğun yağışlar Akçakoca'nın köylerini ve merkezini sular altında bırakırken, çukurda ve kirli su arıtmanın dibinde olan Akçakoca Belediyesi Geçici Köpek Barınağı da riskli bölgelerdendi. 
Merkezin sular atında kaldığı haberini alır almaz barınağa giden arkadaşımız padokların sular altında kaldığını, kapalı bölümde kalan hayvanların tehlike altında olduğunu Dernek Yönetimimize bildirir bildirmez, attığımız yardım çağrısına cevap veren tek kişi Hakan Nizamoğlu oldu.
Hakan Nizamoğlu'na canlar adına teşekkürler
Dohaycan Yönetim Kurulu Üyemiz ve Başkan Yardımcımız sel sularına kapılmaktan son anda kurtulmuş, sel sularıyla sürüklenen hayvanlarını ve araçlarını toparlamaya çalışıyordu. Başkan Derya Çolpan'ın evinin önü sular altında kalmış, arabası sürüklenmekten son anda kurtarılmış fakat zarar görmüştü. 
O nedenle Barınağa, Mükafat Ata, Miner Savcın ve Nermin Alpay arkadaşlarımız ulaşabildiler.İkinci Sel uyarısı üzerine,  Veteriner Ufuk Göktaş ve diğer barınak çalışanları ile birlikte vidanjör olmadığından, beklemeksizin, padoklara dolan pis suları ilkel yönetmelerle boşaltmaya çalıştılar. Logarlar vidanjör tarafından açılmadan suları tahliye etmek ve mikroplu sularla dolan padokları boşaltmak kolay değildi.
Neyse ki belediyenin su tahliye aracı geldi ve suyun büyük bir kısmını tahliye edebildi. 

Geçmiş olsun Akçakoca. Bir daha böylesine felaketler yaşanmaması için gereken önlemlerin alınmasını, doğanın tahribatından vazgeçilmesini diliyoruz.
Böyle bir felaket karşısında; Belediye veterineri ve ekibi tam tekmil görev başındaydı, Dohaycan da barınak canları için oradaydı, birde Dohaycan'ın çağrısına cevap veren kardeşimiz Hakan Nizamoğlu çok özverili çalıştı. Herkese ve en başta Akçakoca Belediyesine bu kargaşa da bile canlara verdiği önemden dolayı teşekkür ediyor, bir daha yaşanmaması için Başkanımızın söz verdiği bakımevinin yapılmasını dört gözle bekliyoruz. 
Dohaycan Yönetim Kurulu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder