7 Ağustos 2017 Pazartesi

7'den 77'e Gönül Köprüsü; Tiyatro Gösterisi Seyirci İle Buluştu.




AKÇAKOCA KIZILAY YAŞLILAR KONUKEVİ SAKİNLERİ, DOHAYCAN DERNEĞİ VE HALK EĞİTİM MERKEZİ İŞBİRLİĞİYLE BAŞLATILAN 7’DEN 77’YE DRAMA ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTEN BARBAROS ESMERSOY HOCAMIZ YÖNETMENLİĞİNDE HAZIRLANAN GÖSTERİ 29 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ GÜNÜ AKÇAKOCA SEYİRCİSİ İLE BULUŞTU.







2014 Aralığında Dohaycan ( Doğa, Hayvan, İnsan Hepsi Can) Derneğini kurduğumuzda, toplumun tüm mağdur kesimlerine ulaşmayı hedefledik. Hiçbir çıkar beklemeden, gücümüz yettiğince,  şiddet mağduru kadınlardan, sokağa atılarak terk edilen hayvanlara, kimsesiz yaşlılara ulaşmaya, onların sesi olmaya çalıştık. Doğamızı, çevremizi korumaya çalıştık. Yardımlaşmanın, dayanışmanın önemini anlatmaya, örnek olmaya çalıştık. Zamanımızı ve paramızı, yaşadığımız çevrenin daha yaşanılabilir ve insanca olması için kullandık.
Bu çalışmalarımızdan biri,  Akçakoca Kızılayı Yaşlılar Konukevi Sakinleriyle, Akçakoca halkını kaynaştırmaktı. Vekaleten müdürlük görevini yürüten ve yaşlıların aktif yaşlanması için çalışmalar yapan  Psikolog Dilek Aydoğan Direk hanım ile görüşerek; huzurevi dışından insanların katılımını sağlamak amacıyla; ortak bir   “ Yaşam Boyu Öğrenim” projesi gerçekleştirmek isteğimizi dile getirdik.
Halk Eğitimin desteğiyle; İlk yıl Ebru ve Taş boyamaları çalıştık. Bu yıl taş boyalamalarının yanı sıra 7’den 77’ye Drama ve Tiyatro adı altında bir proje hazırladık. Dilek Hanım bu projeye “ Gönül Köprüsü” diyelim dedi. Ve Halk Eğitimin bulduğu eğitmen Barbaros Esmersoy yönetiminde çalışmalara başladık.
Ve yaşlılarla birlikte gülüp eğlendiğimiz, bazen hüzünlendiğimiz dört aylık çalışmanın sonunda, Sayın Esmersoy’un yönetiminde, Akçakoca’nın merkezinde; Anfi-tiyatro’da üç ayrı skeç ve doğaçlama oyunlarımızı sergiledik. Akçakoca Kızılayı Yaşlılar Konukevinde kalan konuklar belki ömürlerinde ilk defa sahneye çıktılar.    



Yaşlılar hayatlarında ilk defa sahneye çıktılar ve seyirci karşısında oyunlarını sergilediler.

Dohaycan Derneği, bu çalışmalarda emeği geçen Huzurevi psikoloğo Direk Aydoğan Direk Hanım'a ve çalışmalara aktif katılan Huzurevi konuklarına teşekkür belgesi takdim etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder