4 Ekim 2016 Salı

HAYVAN HAKKI İHLALLERİNE KARŞI YASTAYIZ !




4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ'NDE HAYVAN HAKKI İHLALLERİNE KARŞI SİYAH ŞEMSİYELERİMİZLE YASTA OLDUĞUMUZU İLAN ETTİK.

Dohaycan Dernek Başkanımız Derya Çolpan'ın açılış konuşmasından sonra söz alan Başkan Yardımcısı Mükafat Ata aşağıdaki konuşmayı gerçekleştirdi. 



"Bugün burada yaşam zincirinin en zayıf halkası olan hayvanların yaşam haklarını hatırlatmak için toplandık.

4 Ekimin Dünya Hayvan Hakları Günü olması nedeniyle; Ülkemizdeki hayvan hakkı ihlallerine dikkat çekmek istiyoruz. 365 gün kendi haklarımız için konuşuyoruz, bir gün de Allah’ın dilsiz kulları için, hayvanlar için konuşalım.

Diyorlar ki; “ÖNCE İNSAN”  Biz de diyoruz ki; TEK ÖNCELİĞİMİZ VAR; YARADANIN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAK…



İnsanların kıtalararası göç yollarında yaşam savaşı verdiği dünyada, biz hayvan haklarından bahsediyoruz.  Çünkü biliyoruz ki, hayvan haklarına saygılı olmayı başarabilenler, İnsan haklarına koşulsuz saygı göstermeyi doğuştan öğrenirler. İnsan olmanın ve insanlık onurunu yüceltmenin yolu en zayıf ve mağdur olana sahip çıkmaktan geçiyor.

Hatırladığımız en eski NUH TUFANINDA,  Allah İnsan olmalarına rağmen kötülük yapanları bırakıp, yarattığı tüm canlıları Nuh peygamberin gemisine bindirmiştir. Ve biz insanlara emanet etmiştir.

İndirdiği bütün kitaplarda; insanlara açgözlülüğü, zulüm etmeyi, kibirli olmayı yasaklamış olmasına rağmen, Bizler hala kötülük yapmaya, kendimizden zayıf ve güçsüz olanları ezmeye ya da zalimlerin karşısında susmaya devam ediyoruz.

Bizler, YAŞAM HAKKI SAVUNUCULARI  olarak; İnsanın İnsanla, İnsanın Toprakla, İnsanın Doğayla, İnsanın Hayvanlarla BARIŞMASINI istiyoruz. Şiddetin giderek arttığı, nefret dilinin çoğaldığı ortamda bizi, insanlığımızı kurtaracak tek dil; BARIŞ VE SEVGİ DİLİDİR.

Bizler, kadın, çocuk, yaşlı demeden mağdur olan herkese sahip çıkıyor, sokaklarda yaşayan sokak hayvanlarımızın mağduriyetlerinin bizim insanlığımızın imtihanı olduğunu düşünüyoruz. 


Ülkemizde ve Dünyada şiddet önce hayvanlara, Sonra kadın ve çocuklara uygulanıyor. Bunun önünü nasıl keseceğiz? !

ŞİDDETİ, KİME YAPILIRSA YAPILSIN;  TÜR, CİNS, IRK AYIRIMI YAPMADAN şiddete karşı çıkarak, mağdur olanların yanlarında olarak engelleyebiliriz.

Bilmeliyiz ki iyi insanlar sustukça, kötüler dünyamızı mahvetmeye devam edecekler. HER CANLININ YAŞAMA HAKKINA SAYGI DUYANLAR BİR OLURLARSAK, YAŞADIĞIMIZ ORTAMA BARIŞ VE HUZUR GETİREBİLİRİZ.

ŞİDDET YAPANLARI DIŞLAYARAK, GEREKİRSE TEDAVİ OLMALARINI SAĞLAYARAK HUZURU SAĞLAYABİLİRİZ.

Türkiye’de faaliyet gösteren Hayvan Hakları İzleme Merkezi ve Komitesi’nin  Geçtiğimiz günlerde basına ve kamuoyuna yapmış olduğu açıklama, hayvanlara yönelik hak ihlallerinin çok ağır boyutlarda olduğunu göstermektedir.

Güzel Akçakoca’mızda bile bir sokak köpeği insanların gözü önünde hunharca bıçaklanmış, neyse ki duyarlı vatandaşlarımızın ilk müdahalesi ve Veterinerimizin yoğun çabaları ile hayata döndürülmüştür.

BU VAHİM TABLO NEDENİYLE; 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE KUTLAMA YAPAMIYORUZ. ÇÜNKÜ YASTAYIZ.

Ayrıca, ne yazık ki ülkemizde 5199 sayılı yasaya uygun olarak çalışan,  KISIRLAŞTIRIP; AŞILAYARAK, ALDIĞI YERE BIRAKAN BELEDİYELERİN SAYISI ÇOK AZDIR. Birçok yerde zavallı hayvanlar zehirlenmekte veya beslenemeyecekleri ormanlık alanlara atılmaktadırlar. Bizler Akçakoca’mızda bu tür hak ihlalleri olmaması için sürekli mücadele etmekteyiz.

Biz Hayvan Hakları gününde; insanlığımızın kurtuluşunun, başta dilsiz hayvanlar olmak üzere mağdur olanlara sahip çıkmakla mümkün olduğunu düşünüyoruz. Tüm halkımızı, duyarlı insanları sokaklarda yaşamaya mahkum edilmiş bu canlılara yardım etmeye çağırıyoruz. Onlara Bir kap su, bir kap yemek ve sığınabilecekleri küçük bir yer verin. Şehrimizin hayvanlarına sahip çıkın. Belediyemiz KISIRLAŞTIRIP, AŞILARINI YAPTIKTAN SONRA ALDIĞI YERE BIRAKTIĞINDA O canı şikayet edip, mağdur etmeyin. Unutmayın ki, sokağınızdaki köpeğinize sahip çıkmanız halinde tanımadığınız yabancı köpekleri sokağınıza sokmayacaktır. Çocuklarınıza korkmayı değil, sevmeyi öğretin.

Önümüz kış, kuşlar için, sokaklarda yaşayan hayvanlar için artan yemeklerinizi çöpe atmayın, onlarla paylaşın. Bu acımasız çağda, İkinci bir NUH TUFANI gelmeden kurtulursak, hep birlikte İNSANLIĞIMIZLA kurtulacağız. Yoksa heryer cehennem bize… Bu anlamlı günde, Yürekleriniz sevgi ve merhametle dolsun.

Geldiğiniz için teşekkür ederiz. 

Konuşmadan sonra "ŞİDDETE SEYİRCİ KALMA" İSİMLİ skeç ile hayvanlara yapılan şiddete karşı gerekli mercilere, Emniyete başvurulması gerektiği anlatıldı.


Nurten Acar Hanım ise sokaktan alıp kurtradığı köpeğin nasıl düzeldiğini, güzelleştiğini anlattı.

4 Ekim Hayvanları koruma Günü etkinliğimize katılan başta KIZILAY Konukevi Sakinlerine, Dilek Aydoğan Direk Hanıma, Sivil Toplum Derneği Başkanı Mustafa Turna'ya, Üniversite'den hocalarımıza, İlkokul Öğretmenim Turan Lokum'a, Veterinerimiz Ufuk Göktaş'a, MELEK REKLAM SAHİBİ Ahmet Kaya'ya, 2 Torba Mama Bağışında bulunan Fatma Selma Koşal Hanım'a, 1 torba mama bağışlayan ve etkinliğimize katılan Ak Parti KAdın Kolları Başkanı Meral Çalışkan Hanım'a ve arkadaşlarına VE KATILAN TÜM HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINA yürekten teşekkür ederiz.

Dohaycan Derneği Yönetim Kurulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder