26 Aralık 2014 Cuma

DARBE ALAN SOKAK KEDİMİZ İÇİN SEFERBER OLDUK, AMA KURTARAMADIK.

ALDIKLARI KÜÇÜK BİR DARBE BİLE ÖLÜMLERİNE NEDEN OLABİLİYOR.
 

Apartmanımızın yan tarafında beslediğim sokak kedisinin Ağzından ve burnundan kan geliyordu. Önce Akçakoca Geçici Barınağı Veterineri Ufuk Göktaş'a götürdük. Röntgen cihazı olmadığı için teşhis koyamadı. "Boğazına bir şey kaçmış, ciğerlerine zarar vermiş olabilir" dedi.
Daha önce bir ayağı yaralı olan ve barınağımızda tedavi edilemeyen av köpeğine sahip çıkan ZOHAYDER Başkanı Evren Türeci SEZGİN Hanımdan yardım istedik. Hiç ikiletmeden "getirmemizi" söyledi. Mükafat Ata ( acil ambulansımız gibi oldu neredeyse) Hanım ile birlikte Veteriner Hekim Fuat Sağlam'a götürdük. Fuat Bey , kızımızı kurtarmak için herşeyi yaptı. Ama ciğerleri tamamen dolmuştu. Boğaz kısmından darbe almış ve bütün kan ciğerlerine dolmuş.
Bu cana vuran canavarın ergeç cezasını bulmasını dileyerek, çareleri tüketerek ve ölü kızımızın bedenini alarak döndük, memleketimize...


Küçük yuvanın arkasındaki kedimiz yok artık :(  Mayıs 2014 de doğdu, 25 Aralık günü darbe aldığı için hayatını kaybetti.
Onu yaralı halde bırakmayarak seferber olan herkese; başta kurtarmak için herşeyi yapan, kurtaramadığı için bizimle beraber acımızı paylaşan, zor bulunan insan evlatlarından Veteriner Fuat Sağlam olmak üzere, Zohayder Başkanı Evren Türeci Sezgin Hanıma, Mükafat Ata Hn'ma, gerekli cihazlar ve malzemeler olmadığı için müdahale edemeyen, çaresiz kalan Veterinerimiz Ufuk Göktaş'a teşekkür ederim.

KEDİLER 9 CANLI FALAN DEĞİL, KÜÇÜK BİR DARBE İLE YARALANIYOR, SAKAT KALIYOR VE ARAMIZDAN AYRILIYORLAR. ONLARIN DA YAŞAMA HAKKI YOK MU?
Uyanık sokak kedimiz  Mayıs ayında doğum zamanı balkonda doğum yaptı. Yavrular 2 aylık olunca bahçede onlar için güzel bir yer hazırladık. Ev ile bahçe arasında güvenli olarak alışmalarını sağlayacak ortam yarattık. Anne sokaklarda büyümüştü ama her sokak kedisi gibi yavrular 4 aylıkken kayboldu. Yavrular 7 aydır mutlu bir şekilde yaşıyorlardı. Ta ki bugüne kadar...24 Aralık 2014 de ise bu yavrulardan Sarı olan kayboldu ve hala ortalarda yok. Kızımızı da yaralı bulduk. İnsanların vicdanları gelişmediği sürece onlar için güvenli hiçbir yer yok.
 
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder